Over het project

Logo Schrijver in huis (1)
In maart 2014 ging het Writer in Residence-programma Schrijver in huis van start. Op uitnodiging van Wintertuin wonen en werken jonge schrijvers twee weken tot twee maanden in een appartement van Vitalis WoonZorg Groep in Eindhoven. In ruil daarvoor bieden deze auteurs een tegenprestatie aan de bewoners van het betreffende huis: een nieuw verhaal of gedicht, een schrijfworkshop, een voordracht of een uitgave.

Artist in Residence-programma’s laten kunstenaars elders verblijven en werken, onder meer om inspiratie op te doen. Ze bestaan al ruim honderd jaar en zijn vaak bedoeld voor beeldend kunstenaars. Wintertuin kiest voor een AiR-programma met literair auteurs. Enerzijds om de schrijvers uit het literair agentschap van Wintertuin een originele en inspirerende AiR-locatie te bieden. Anderzijds om de verhalen, ervaringen en herinneringen die leven in het huis te vangen in een verhaal of gedicht en te bewaren voor de toekomst.

Ouderen dragen veel culturele bagage en levenservaring met zich mee. Hun kennis en ervaring mag niet zomaar verdwijnen. Via het AiR-programma wordt een deel van deze kennis, bagage en ervaring verwerkt in een roman, gedicht of nieuw werk. Op deze wijze kunnen de bewoners hun eigen geschiedenis en verhalen doorgeven aan anderen.

In 2014-2016 nemen Elske van Lonkhuyzen, Willem Claassen, Maartje Wortel en Elfie Tromp hun intrek in een van de Vitalis-huizen in Eindhoven. Schrijver in huis is een project van Literair Productiehuis Wintertuin, Vitalis WoonZorg Groep en de Literaire Salon.


schrijver in huis door Wintertuin Literaire salon Vitalis


Het project Schrijver in huis is bovendien mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van:

Bijdrag Schrijverinhuis Eindhoven Fonds Sluyterman van Loo               Bijdrage RCOAK aan schrijverinhuis Eindhoven

Advertenties

3 gedachtes over “Over het project

Laat een bericht achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s