Apparaten

Vrij impulsief heb ik een auto gekocht. Plotseling voelde ik sterker dan ooit dat ik in beweging moet blijven. Diezelfde avond nog krijg ik een mail van Wiet die (toevallig) het volgende aan mij schrijft: ‘Het gemis van een eigen auto waarmee ik mij zelfstandig buitenshuis kan begeven, merkwaardigerwijs zonder het gevoel van eenzaamheid, (door een gevoel van macht over een apparaat???) daar moet ik nog aan wennen.’

Bij mij is het omgekeerd: de apparaten in mijn kamer hebben de macht over mij overgenomen. Nu springt ‘s nachts niet alleen de cd-speler aan (aux, aux, aux) maar het licht in de koelkast ook. Het licht schijnt fel en penetrant tussen de kieren van de deuren door, alsof die koelkast een ijskoude, vierkante engel is. Als er een entiteit, een spook, een kracht, iemand is die mij iets wil komen vertellen dan heb ik liever dat het overdag gebeurt, maar ik heb natuurlijk niets te zeggen. Dat schijnt bij het leven te horen. Ze zeggen het hier allemaal: je hebt er niets over te zeggen. Ze zeggen dat het je overkomt.

image1 (6)

Advertenties

Laat een bericht achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s