Het koelvak

‘Ik heb er geen zin meer in’, zei het oudste spruitje op een dag. ‘Ik haal er geen plezier meer uit, het is genoeg geweest.’
De andere spruitjes hebben haar toen vooraan in het schap gelegd.
Daar kwam op een dag een grote hand die haar oppakte en meenam.
‘De hand van God’, beweerde een spruitje dat het gezien had. En zo ging ze de geschiedenisboeken in. Aangeraakt, opgepakt en meegenomen door de hand van God.

Advertenties

2 gedachtes over “Het koelvak

 1. Heb de uitzending gehoord op radio 1 op 19 okt rond half twee.
  Gek dat ik na vijf jaar Vitalis verpleegtehuis (was 10 uur per dag daar; elke dag die God ons gaf; dat zijn meer dan 1800 dagen en meer dan 18000 uren !!) HEEL EN HEEL ANDERE (en veel minder leuke) ERVARINGEN HEB dan jullie.

  Het zal wel weer hetzelfde liedje zijn: voor de honorering wordt navenant geschreven; is dat niet heel en heel triest over de ruggen van die arme, hulpeloze en vaak uitzichtloze patiënten.

  Toen ik daar in de cliëntenraad over begon, gooiden ze mij eruit. Dat is dan ongeveer dezelfde reactie als welke de schrijvers, die er nu zijn, geven. Wees er gelukkig mee.

  • Beste Jan Coolen,

   Veel dank voor je reactie. Ik begrijp dat het frustrerend voor je is om op dit blog heel andere ervaringen te lezen dan die jij hebt gehad. De schrijvers verbleven alle drie in het verzorgingshuis, niet in het verpleegtehuis of in het residentieel wonen van Vitalis. Wel hebben ze zowel het verpleegtehuis als het residentieel wonen meerdere keren bezocht en uitgebreid gesproken met deze bewoners. De meeste verhalen en schetsen die op dit blog staan zijn geïnspireerd op hun verblijf in het verzorgingshuis.

   En voor de goede orde: de schrijvers hebben géén honorarium ontvangen.

   Met vriendelijke groet,
   Noortje Kessels

Laat een bericht achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s