Roze

‘Zijn hier ook roze ouderen?’ vraag ik aan de mevrouw van de kunst en cultuur.
‘Er zijn roze kleurpotloden, roze bekers in de keuken en roze stoelen op de negende verdieping,’ zegt ze. ‘Er zijn roze zonneschermen, roze handdoeken, roze koeken in de kiosk en als de zon rond half zes precies naar binnen schijnt roze wangen.’

‘Maar roze ouderen,’ dring ik aan, ‘zijn er ook roze ouderen?’
‘Er zijn snelle ouderen, trage ouderen, geëngageerde ouderen en kritische ouderen. Er zijn onbevangen ouderen, vergeetachtige ouderen, lieve ouderen, naïeve ouderen en dikke ouderen. Er zijn broze ouderen en soms boze ouderen.’
Ik zeg dat dat geen antwoord is op mijn vraag. Ik zeg dat ik nu een boze jongere ben.

Advertenties

Laat een bericht achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s