Liftmuziek

Ik heb een visioen. Opeengepakt staan we in de lift. Meneer van R drukt op de knop voor de derde maar de lift komt niet in beweging. In plaats daarvan begint er muziek te spelen. Een uptempo nummer van Daft Punk. Druk je op vier, komt Prokofiev, op vijf: Chet Baker. Iedereen die nog iets bewegen kan, beweegt iets. Mevrouw N tapt met haar hand op de leuning van haar rolstoel, mevrouw den D doet een voorzichtige moonwalk en meneer van R verrast ons met een uitgebreid repertoire van hoofd- en schouderbewegingen.

We kijken naar onszelf in de spiegels en als een nummer afgelopen is drukken we opnieuw de knoppen in. We doen rolstoelwalsjes, mevrouw T vindt nog ergens een flesje rum en de lift trilt in z’n voegen. (We vergeten voor het gemak dat we op twintig meter leegte staan.)

Dan klinkt er een bel. De muziek stopt, de deuren gaan open, we herschikken ons haar en stappen beheerst de gang op, naar buiten.

Advertenties

Laat een bericht achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s