Het dooie punt

Mevrouw van B heeft tijdens het eten een theedoek om die met wasknijpers aan haar trui is vastgemaakt, bovenop de schouders. De plastic knijpers hebben allebei een andere kleur en steken omhoog naast haar hals. Verderop in de zaal komt een mevrouw niet uit haar stoel. Haar echtgenoot sjort aan een oksel, een vrijwilligster schiet te hulp. Alle vrouwen aan mijn tafel kijken er met belangstelling naar. ‘Als je maar eenmaal staat, gaat het wel weer,’ zegt mevrouw M begripvol. ‘Als je maar eenmaal over het dooie punt heen bent.’

Advertenties

Laat een bericht achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s